Novosti

Posjeta Školi za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje i uručivanje prehrambenih namirnica u Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić

Djeca i mladi sa teškoćama u razvoju predstavljaju jednu od najugroženijih i najmarginaliziranijih kategorija, a nerijetko su izloženi diskriminaciji i teškoj finansijskoj situaciji. Sa ciljem razvijanja svijesti o tome, sa učenicima je razgovarano o datoj temi i sprovedene su dvije aktivnosti u decembru.

  • 24. 12. 2019. godine, učenici I3 odjeljenja su u pratnji prof. Bahre Pašić i koordinatora Fatime Salihić posjetili Školu za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje. Tom prilikom učenici su se upoznali sa nastavnim osobljem i učenicima koji su nas srdačno dočekali i ugostili, obišli prostorije škole, informisali se o zanimanjima za koje se učenici obrazuju, a zatim prisustvovali zabavi koja je upriličena povodom novogodišnjih praznika.
[ngg src=”galleries” ids=”12” display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0”]
  • 30. 12. 2019. godine, Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić uručene su prehrambene namirnice koje su učenici I3 odjeljenja prikupili u okviru akcije „Prikupljanje pomoći za štićenike Zavoda“. Akciji su se samoinicijativno pridružili pojedini učenici I2 i III1 odjeljenja, kao i nastavnici. Prikupljena je znatna količina namirnica: mlijeko u prahu, petit keks, marmelada, eurokrem, palenta, šećer i druge namirnice za koje su iskazali najveću potrebu i tom prilikom, u znak zahvalnosti, uručen je ručni rad štićenika Zavoda.
[ngg src=”galleries” ids=”13” display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0”]