Novosti

DRUŠTVENO KORISNO UČENJE

Na  sjednici Nastavničkog vijeća, održanoj 18. septembra 2020. godine donesena je Odluka o realizaciji društveno korisnog učenja u prvim razredima naše škole. Naime, u skladu sa Odlukom Ministarsva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo,br.11-04-38-13808-4 od 25.6.2019.god. Škola je u obavezi predvidjeti ovaj rad Godišnjim programom rada, imenovati supervizore i koordinatora supervizora na nivou škole.

 Nastavničko vijeće je imenovalo supervizore za društveno korisno učenje, za tekuću školsku godinu:

Asifa Muminović za 1-1 i 1-4 razred

Senit Omeragić za 1-2 razred

Nejra Hujić   za 1-3 razed

Safet Dajdzić za 1-5 razred

Lejla Tahirović za 1-6 razred

Mubina Mujačić je imenovana za koordinatora supervizora. 

S obzirom na situaciju sa aktuelnom pandemijom, sve aktivnosti će se izvoditi sa posebnom pažnjom i uz pridržavanje svih mjera zaštite od Covid-19. O aktivnostima supervizori i učenici  će  voditi teke evidencije. Jednom mjesečno planirani su zajednički sastanci radi razmjene iskustava i dogovora o radu.

IMPEMENTACIJA  DKU

Cilj programa jeste obrazovanje društveno odgovornih i aktivnih građana integracijom društveno korisnog učenja u srednje obrazovanje. Stoga, odmah smo počeli sa aktivnostima…

  • U organizaciji supervizora Asife Muminović, učenici 1-1 i 1- 4 razreda(i dobrovoljci 2-4) naše škole posjetili su i podržali rad Udruženja “Srce za djecu oboljelu od karcinoma na manifestaciji  “Zlatni septembar”, ispred SCC – a, održanoj u subotu 26.9.2020.god.

Na taj način su nastavili već ostvarenu saradnju i razvili empatiju kod učenika, što će svakako utjecati i na podizanje svijesti o borbi djece sa bolešću.