Novosti

Mladi u doba pandemije

Kroz zagovaranje kao jedan od oblika realizacije DKU koji predstavlja oblik društveno korisnog učenja gdje se učenici koriste svojim talentima, sposobnostima i prethodno stečenim znanjem kako bi skrenuli pažnju na neki problem u zajednici ili podigli svijest javnosti o nekom problem, učenici I4 i I1 razreda su, uz nadzor supervizora Asife Muminović, napravili video na temu “Mladi u doba pandemije”.

Učenici su kroz video prezentaciju pokazali da se dobro snalaze u ovoj novoj i nepoznatoj situaciji. Koliko je važno pridržavati se mjera zaštite od Covid 19 i kako oni to rade u svakodnevnom životu. Pokazali su koliko im je važno prijateljstvo i zajednica u kojoj žive i na koji način mogu pomoći ljudima u svojoj blizini.

Dali su ideje vršnjacima o tome kako korisno i sigurno provesti svoje slobodno vrijeme. Podrška su im u stvaranju pozitivne atmosfere dok svi čekamo prevaziilaženje ove zahtjevne situacije, posebno za mlade.

Cilj ove aktivnosti je, između ostalog, da baveći se potrebama zajednice i društvenim izazovima razvijaju građansku odgovornost i usmjeravju se da budu dobri ljudi .