Novosti

NASTAVA U DRUGOM POLUGODIŠTU

Nastava u drugom polugodištu školske 2020/21. godine počinje 1. Februara 2021. godine po važećem rasporedu časova.  U prvoj sedmici časovi će se realizirati u online okruženju uz video i audio komunikaciju, za sve učenike škole, a od 8. februara 2021. godine za učenike završnih razreda nastava će se odvijati u školi, u redovnom nastavnom procesu. Od istog datuma počet će praktična nastava u školskim kabinetima i u objektima za sve učenike svih odjeljenja.

Kako bismo obezbijedili sigurnost za učenike i nastavnike u što većem obimu, učenici, koji će nastavnu pohađati u redovnom nastavnom procesu boravit će u određenim učionicama svaki dan i neće biti promjene kabineta. Učenici će boraviti u učionicama po sljedećem rasporedu:

III 3 – uč.br. 14                                  IV 1 – uč.br.11, a petkom PZV

III 4 – uč.br.12                                   IV 2 – kabinet usluživanja

III5 – uč.br.- 4

Nastava u prvoj smjeni počinje u 9:00 sati, a praktična nastava u 8:00 sati i odvija se po sljedećoj satnici:

I smjena                                            II smjena                                     III smjena

8:00 – 10:45                                      11:00 – 13:45                               14:00 – 16:45

Prilikom ulaska u školu obavezna je dezinfekcija ruku. Mali odmori traju 5 minuta, a veliki odmor traje 10 minuta. Odmori se provode u učionici uz maksimalno poštivanje epidemioloških mjera. Veliki odmor je i vrijeme za užinu koju učenici isključivo donose od kuće.

Sve vannastavne aktivnosti odvijaju se online ( sekcije, dopunska i dodatna nastava…), kao i informativni sastanci za roditelje koji se realiziraju jednom u petnaest dana. Razrednici i svi drugi nastavnici utvrdit će termin informativnog sastanka sa roditeljima i taj raspored će biti oglašen 10. februara na ovoj stranici .

Pedagog, psiholog i bibliotekar će poslove obavljati u prostorijama škole i primati učenike.

SRETAN POČETAK NASTAVE U II POLUGODIŠTU UZ ŽELJU DA SE SVI UČENICI ŠTO PRIJE VRATE REDOVNOM NASTAVNOM PROCESU!

Direktorica

Fatima Omerović